Beskrivelse
Director’s Cut Shiraz fra Heartland Winery
Director’s Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og
Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk
og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos
og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin
understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af
en Shiraz!
Ben Glaetzer – vinmager som 14-årig
Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer,
Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog
græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens
vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han
ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket
han naturligvis rettede sig efter…).
Robert Parkers australske favorit
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert
Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel;
Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på
de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance
og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.
Heartland og Glaetzer
Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet
er han medejer af, og her fremstiller han “value-for-money” vine på druer fra forskellige
områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade
eller sødlige. Superlækre “entry wines”, der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager
talent
Karakterbog
95 point – James Halliday: “Excellent hue and depth, an early harbinger of a very good vintage, the bouquet and palate living up to the promise. It is a broad-shouldered, luscious and rich wine, borrowing some dark chocolate from McLaren Vale, adding licorice and plum fruit flavours.”
95 point – Sam Kim, Wine Orbit: “Wonderfully rich and opulent, showing black/blueberry, vanillin oak, cake spice and dark chocolate characters, its gorgeously appealing in the mouth with terrific power and persistency. Impressively weighted and plush with layers of delicious flavours, making it highly enjoyable. At its best: now to 2032”