Beskrivelse
Frisk og frugtig Crianza
Den friske og frugtige Vivanco – Crianza er lavet på 100% Tempranillo og er modnet 16 måneder
på fade af fransk og amerikansk egetræ efterfulgt af minimum 6 måneder på flaske før
frigivelse. Farven er intens kirsebærrød. Duften byder på Tempranillo-druens klassiske,
friske, røde bæraromaer akkompagneret af krydderier, lakrids, toast og røgede aromaer fra
fadlagringen. Smagen er frisk og balanceret med en elegant finish. Nyd denne indtagende
Crianza til Middelhavsretter, ris, pasta samt lyst og rødt kød.
En familiedrøm: ”Giving back to wine what wine has given us”
Vivanco er et af Riojas førende vinhuse og ligger i Briones i Rioja Alta. Det er en del af det
store Vivanco Museum of Wine Culture, som er et udtryk for Vivanco-familiens drøm:
”Giving back to wine what wine has given us”.
Vivanco Museum of Wine Culture
I 2004 åbnede familien dørene for et nyt vineri og et museum, hvor vinkultur er det
gennemgående tema. Museet er på 4.000 m2 og huser 5 permanente udstillingshaller, en
hal til midlertidige udstillinger samt Bacchus-haven, hvor der er mere end 220 forskellige
vinstokke fra hele verden. Vivanco Museum of Wine Culture er internationalt anerkendt og
anses for at være blandt de bedste vinturist-projekter i verden.
4. generation har nu ansvaret
Sønnen, Rafael Vivanco, som er 4. generation, kom efter endt uddannelse og ophold i
Bordeaux hjem i 2001 og har i dag ansvaret for 300 ha med vinmarker spredt over Rioja.
Rafael Vivanco bestræber sig på at udtrykke det unikke ved den enkelte druesort samt
terroiret. Vineriet er topmoderne med kølige rum, sorteringsborde, mulighed for MLF i
træfade og store trætønder til Reserva- og topvinene. Vinen tappes på unikt fremstillede
flasker, som er inspireret af originale flasker fra 1800-tallet.
Miro’s Trubadur på etiketten
Joan Miro’s Trubadur pryder etiketten. Vivanco sætter nemlig lighedstegn mellem Miro’s
friske penselstrøg og farverigdom og Crianza’ens stil, som er alsidig, frisk og moderne.
Kunstværket kan i øvrigt ses på Vivanco Museum of Wine Culture.