Beskrivelse
Chateau du Breuil – 2016
Merlot giver fylde og friskhed til frugten, Cabernet Sauvignon noter af cedertræ og cassis, og Petit Verdot
bidrager med kompleksitet og struktur. Farven i Chateau du Breuil er mørk teglstensrød. Duften og smagen
byder på friske mørke bær og frugter, vanille og en anelse eg. En meget velbalanceret vin
med en elegant afslutning
Haut-Médoc – hjemsted for nogle af verdens bedste vine
Appellation Haut-Médoc i Bordeaux er hjemsted for nogle af verdens største vine.
Området omfatter 4.500 hektar vinmarker, der følger Gironde flodmundingens venstre
bred fra St. Seurin-de-Cadourne, lige nord for St. Estèphe, og til Blanquefort i de nordlige
forstæder til byen Bordeaux. Alle de store kommuner på Bordeaux’ ”venstre bred” ligger
inden for Haut-Médocs grænser: Margaux, St Julien, Pauillac og St. Estèphe, samt Moulis
og Listrac. Disse vine er generelt de mest kostbare i Haut-Médoc og sælges under de
respektive kommuners navne. Slotte, hvis vine bærer appellationen Haut-Médoc, når
sjældent helt de samme højder, men tilbyder imidlertid konsekvent god kvalitet og
repræsenterer ofte nogle af de bedste køb i Bordeaux.
Château du Breuil
Château du Breuil er et historisk slot, som daterer helt tilbage til det 6. århundrede. Det
ligger i Cissac-Médoc på kanten af Pauillac og St.-Estèphe og har den smukkeste udsigt til
Château Lafite Rothschild til den ene side og Château Cos d’Estournel til den anden. Vinen
er lavet af et klassisk Bordeaux-blend med 54% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon og 3%
Petit Verdot. Slottet omfatter 20 hektar vinmarker, som ligger på veldrænet jord af ler og
limsten. Vinstokkene har perfekt syd-sydøst eksponering og ligger langs en lille å, som
giver et særligt mikroklima. Vinstokkene er i snit 20 år gamle – og det gennemsnitlige
høstudbytte er på bare 36 hl. pr. hektar.
Druerne høstes mekanisk og sorteres omhyggeligt. Hver druesort gæres for sig i små,
temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28 – 30 grader i 21 dage. Efter endt gæring
udblødes vinen på drueskindet ved lav temperatur for at sikre en høj frugtkoncentration.
Derefter lagrer vinen i 12 måneder på klassiske barriques bordelaises af fransk og
amerikansk herkomst, heraf 10% nye hvert år. Man undgår at omstikke vinen for at undgå
oxidation og bevare den friske frugtaroma.